Afrikaanse kleding

Afrikaanse kleding

 

De kleding in Afrika ten zuiden van de Sahara bestaat over het algemeen uit natuurlijke vezels, zoals laken, zijde, katoen, wol en crêpe. Zelfs de lederindustrie in Afrika bezuiden de Sahara is grotendeels beïnvloed door de westerse cultuur, en westerse kleding vervangt nu in veel landen de traditionele Afrikaanse kleding. Maar naturalistische Afrikaanse kleding is er nog steeds en zal altijd blijven bestaan, het is het weefsel van de Afrikaanse landen “term thugs,” die vastbesloten zijn vast te houden aan hun tradities en cultuur.

Hoewel Afrikaanse kleding al oud is, is ze nog steeds levendig en modieus. De kleuren, stijlen en patronen van Afrikaanse kleding vinden hun oorsprong in traditionele Afrikaanse ontwerpen, maar met het contact met het Westen via verschillende reisbestemmingen over de hele wereld waar de mensen anders aanbidden, explodeerde de creatieve Afrikaanse kledingindustrie. Mode is een uiting van cultuur, en Afrika bezuiden de Sahara is vol tradities en identiteiten.

De Afrikaanse kledij ten zuiden van de Sahara getuigt van het rijke Afrikaanse erfgoed met al zijn levendigheid, kleurenpracht en duurzaamheid. De kleding die zowel door gewone mensen als door belangrijke figuren van de Mauritaanse elite werd gedragen, werd gecombineerd met de ontwerpgevoeligheden van bekende westerse modeontwerpers. Westerse kleding stroomlijnde de verfijnde contouren van traditionele Afrikaanse kleding. Westerse kleding is fijn op maat gemaakt samen met handgemaakte Afrikaanse prints die de zeer onmiskenbare Afrikaanse touch zijn.

Tegenwoordig worden strakkere broeken en ultratrendy jeans gedragen door veel jonge mannen en vrouwen uit Afrika ten zuiden van de Sahara. Veel jonge mannen en vrouwen in Afrika ten zuiden van de Sahara zijn modebewust geworden en dragen graag kleding die hun lichaamstype flatteert. Gewoon vloeiende Afrikaanse patronen mengen met westerse kleding is tegenwoordig zeker om hoofden te draaien.

Hoewel de natuurlijke kleuren van kleding uit de Sub-Sahara voornamelijk bruin, zwart en blauw zijn, introduceerde de Sub-Sahara mode-industrie vele jaren geleden wit als de nieuwe Afrikaanse kleur. Terwijl de traditionele Afrikaanse kleding restrictief was en alleen de tinten van de traditionele kleuren toeliet, heeft de Sub-Sahara mode-industrie dit scenario veranderd door de mensen toe te staan elke kleur te dragen die zij willen. Dit heeft zelfs Zanu PF, de traditionele maker van Afrikaanse kleding, uitgedaagd om een kledinglijn te introduceren die is doordrenkt met verschillende tinten van verschillende traditionele kleuren. Deze wens werd door Bendags Makeup geuit, waarbij tinten wit werden voorgesteld, beginnend bij de polsbandjes en oplopend tot de gezichtsmaskers. Dit deed heel wat wenkbrauwen fronsen in de mode-industrie, vooral omdat de meeste modeboetieks hun borst toonden of zich in gezichtsverf doopten.

BeAimless.com, een winkel op de Optiemarkt die gespecialiseerd is in trendy kleding, beschrijft een broek in Eskimostijl als een mengeling van oosterse en westerse stijlen. Een witte katoenen kudge met geborduurde zakken was het onderscheidende globale kenmerk van optiemarkt shoppers die meestal bij Barrow Clothing winkelen.

De Europese stijl in Afrikaanse kleding gaat in feite terug op Europese militaire outfits tijdens de negentiende eeuw. De Afrikaanse kleding voor de Sahara lijkt dus iets meer op Europese militaire kleding dan op de hedendaagse militaire mode. Misschien zit de drang om de Europese stijl te kopiëren diep geworteld in de zwarte Afrikaanse ervaring. De geschiedenislessen zijn immers sterk verweven met de Afrikaanse geschiedenis.

In de loop van de geschiedenis heeft de Afrikaanse kleding een heleboel transformaties ondergaan met de komst van het vooruitstrevende denken. Met name kaki’s werden ultra-lichtgewicht gemaakt om te voldoen aan de specificaties van de racer voor hen. Uiteindelijk werden FSA-broeken (zandstranden, zandhutten, Type Z) de trend. Andere populaire Afrikaanse kledingstukken zijn lichtgewogen afghans en broeken, baggy broeken die de broeken van de jaren tachtig evenaren of evenaren, en kasjmier.

Afrikaanse kleding uit de Sahara is meestal het gevolg van noodzaak, kwaliteit, creativiteit, compromissen en de kracht om in moeilijke omstandigheden te gedijen. Als u van Afrikaanse kleding uit de Sahara houdt, wilt u misschien de bijna definitieve imitatie-kleding proberen, die er soms uitziet als echt Afrikaans, maar voor een goedkopere prijs in de handel wordt gebracht. De ontwerpen van weerspiegelen in zijn andere productlijnen die meestal de huidige populaire trends volgen.

Wat de franjes en tierelantijnen van andere kleding doen, is dat zij overdrijven (of zelfs namaak zijn)! Dat wil zeggen, mode is niet langer vrij in deze met gaten gevulde atmosfeer. Zij is beperkt door haar circulatie zelf. De kwaliteit gaat verloren ten gunste van de lucratieve zakelijke kansen, en zonder twijfel wordt er winst gemaakt door textielbedrijven die het grootste deel van het geproduceerde katoen in de wereld gaan exporteren naar het Verre Oosten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *